Malse Kip & Tomaat met Lavasaus
MOEILIJKDHEIDSGRAAD 4/5
RECEPTINSPIRATIE VOOR 4 PERSONEN
LET OP: We gebruiken in dit recept ovengedroogde groenten en voorgegaarde kip.
BEREIDINGSWIJZE VOORAF
Week (1 el) gedroogde Jackfruit, (1 tl) gedroogde ui, (1 tl) gedroogde knoflook, (1 tl) gedroogde gember en kwartjes van een verse tomaat in een kom met 200 ml kippenfont/bouillon en (120 ml) heet water voor 30 minuten.
GEEF JE GERECHT EEN LAVA LAAG
Pureer een tomaat samen met (1 tl) tomatenpuree. Mix en marineer (400 gr) voorgegaarde en in stukken gesneden kip met een van de Lava Lagen (2 el) zoals BRANDEND Lavasaus (voor minimaal 15 minuten.)
MAAK JE BASIS VOOR EEN SMAAK UITBARSTING
Bak (1 tl) fijngehakte knoflook met (1 tl) gember in een pan met (2 el) olie.
Voeg een fijngehakte ui toe. (Bak voor ongeveer 5 minuten.)
Voeg de inhoud van de kom die aan het weken is, toe aan de pan. Kook met deksel voor 15 minuten.
Voeg daarna de kipmarinade voor 15 minuten.
STROOI ER LAVAPOEDER OVERHEEN
Geef een ovenschaal aardappelpartjes een schepje (1 tl) GRUIS voor een zoete rokerige smaak. Bak tot ze knapperig en krokant zijn.
MIX EEN LAVA LAAG & YOGHURT VOOR EEN LEKKERE DIP ERBIJ
Maak daarnaast een verfrissende dip door een van de Lava Lagen zoals VLAMMEND te mixen in een kommetje yoghurt.
HEERLIJK LEKKER ALS FINISHING TOUCH
Garneer met fijngesneden koriander of peterselie, en in ringetjes gesneden lenteui.
Geef je gerecht een opperlaagje (1 tl) Lavapoeder zoals AS voor een warme frisse smaakgevoel.
Serveer met fruitige witte wijn
GENIET VAN JE MALSE KIP & TOMAAT MET LAVASAUS